Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ми активно працюємо над тим, аби з 1 вересня діти Житомирщини розпочали навчання за шкільними партами, — Юрій Денисовець. ВІДЕО

06 Липня 2022 • 16:09

Кіл-сть переглядів: 560

Про це заступник начальника Житомирської ОВА розповів сьогодні, 06 липня, в інтерв’ю телеканалу «С-TV».

 

Зокрема він наголосив, що можливість повноцінно розпочати новий навчальний рік стаціонарно буде далеко не у всіх — таку змогу матимуть лише ті навчальні заклади, у яких будуть наявні та обладнані бомбосховища.

«Наразі Житомирська ОВА проводить всі необхідні заходи, аби навчання у громадах області проходило офлайн. Проте одним із найважливіших пріоритетів держави сьогодні є здоров’я дитини, а лише потім ми можемо говорити про форми та способи навчання у школах. На жаль не у всіх освітніх закладах області є бомбосховища, але і там будемо шукати вихід, спираючись на роз’яснення Міністерства освіти і науки України», — зазначив Юрій Денисовець.

Загалом, за словами заступника начальника Житомирської ОВА, у більшості з 570 закладів загальної середньої освіти Житомирщини є такі укриття, у решті ці питання пропрацьовуються та триває пошук правильних рішень.

«Школа має бути територією безпеки у нинішніх реаліях. Ми запрошуємо батьків до вже облаштованих навчальних закладів та показуємо їм, у яких умовах будуть навчатися їх діти. Адже батьки віддають у школи найдорожче — своїх дітей. Тому ми надзвичайно ретельно готуємося до цього навчального року», — додав Юрій Денисовець.

Детальніше дивіться у відеосюжеті нижче.

 

Нагадаємо, що Юрій Денисовець долучився до робочої наради з питань передачі майна закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної в комунальну власність.

 

 

Версія для друку