Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ми маємо звести до мінімуму ймовірність виникнення пожеж на території Житомирської області – Володимир Федоренко

18 Червня 2020 • 17:31

Кіл-сть переглядів: 521

Сьогодні, 18 червня, на базі Поліського національного університету пройшло засідання обласного оперативного штабу із запобігання виникнення пожеж в екосистемах.

 

У засіданні взяли участь перший заступник голови ОДА, керівник штабу з ліквідації лісових пожеж Володимир Федоренко, ректор Поліського національного університету Олег Скидан та проректор університету Іван Мартинчук, начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, лісогосподарських підприємств та водогосподарських організацій, поліції та Нацгвардії, бізнесу, а також екологи, науковці та викладачі Поліського національного університету.

“Цьогоріч Житомирщина понесла величезні збитки від лісових пожеж, наймасштабніші з яких сталися у Народицькому та Овруцькому районах області. Ми маємо відпрацювати нові дієві варіанти протипожежних заходів та звести до мінімуму ймовірність виникнення пожеж на території Житомирської області. Необхідний сучасний підхід до збереження лісів”, – зазначив Володимир Федоренко. 

Під час засідання було презентовано наукові розробки фахівців Поліського національного університету з питань запобігання лісовим пожежам. 

 

Нагадаємо, що у Поліському національному університеті наразі активно займаються проєктом зі створення інтегрованої системи попередження та ліквідації лісових пожеж.

 

 

 

 

Версія для друку