Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ми продовжуємо модернізацію кулінарних хабів Житомирщини, – Юрій Денисовець

28 Лютого 2024 • 16:40

Кіл-сть переглядів: 272

Сьогодні, 28 лютого, у рамках реформування шкільного харчування заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець разом з генеральним директором Директорату професійної освіти МОН Іриною Шумік, головою Національної асоціації громадського харчування Орестом Степаняком та  директор Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович з робочим візитом відвідали кулінарні хаби у місті Житомир.

 

Кулінарний хаб – це місце з сучасним обладнанням, де навчають здобувачів освіти та кухарів з їдалень закладів освіти готувати страви з оновленого шкільного меню, розроблене українським шеф-кухарем та ресторатором Євгеном Клопотенком.

 

Один з хабів створений на базі Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради, який запрацював з 1 січня 2024 року. Ще один кулінарний хаб функціонує на базі Державного навчального закладу “Центр сфери обслуговування м. Житомира”.

 

Представники Міністерства мали можливість ознайомитися з роботою кулінарних хабів та їхнім матеріально-технічним забезпеченням, що дозволило їм отримати уявлення про сучасні методи та підходи до навчання кухарів.

 

Заступник начальника Житомирської ОВА зауважив, що відкриття цих хабів є важливим кроком у процесі реформування системи шкільного харчування, спрямованого на підвищення якості та варіативності харчування учнів, а також на розвиток професійних навичок майбутніх фахівців у сфері громадського харчування.

“Кулінарні хаби на Житомирщині слугують центрами навчання за новими стандартами в рамках реформи шкільного харчування. Вони призначені для того, щоб навчати кухарів готувати страви з нового шкільного меню. Ми продовжуємо модернізацію хабів Житомирщини, діючи відповідно до стратегії реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською”, — зазначив Юрій Денисовець.

Директорка професійної освіти МОН Ірина Шумік наголосила на основній меті кулінарних хабів.

“Кулінарні хаби створять стійку платформу для забезпечення закладів освіти  висококваліфікованими працівниками, — зауважила Ірина Шумік. — Це необхідно для забезпечення якісного та безпечного харчування школярів. Друга ціль полягає у виробленні здорових харчових звичок у дітей”.

Нагадуємо, що у рамках Реформи шкільного харчування розпочала роботу платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо».

Версія для друку