Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Минулого року Житомирщина стала лідером в Україні за рівнем виконання планових показників доходів

12 Лютого 2015 • 11:14

Кіл-сть переглядів: 602

12 лютого відбулося розширене засідання колегії департаменту фінансів облдержадміністрації, участь у якому взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз та перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

 

На колегії також були присутні голови райдержадміністрацій, голови районних рад, міські голови та керівники фінансових органів Житомирщини. Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченка на початку прозвітувала про підсумки роботи фінансових органів області по виконанню місцевих бюджетів за 2014 рік, а також окреслила основні завдання по забезпеченню виконання бюджетів у 2015 році.

 

«Якість та ефективність бюджетного процесу можна оцінити лише після закінчення календарного року, – зазначила Ганна Ємченко. – 2014-й рік був одним з найважчих у новітній історії України. Процес виконання бюджету протягом всього 2014 року був складним та напруженим. Проте своєчасно виплачувалась заробітна плата, здійснювалися розрахунки за енергоносії, вишикувалися кошти на фінансування видатків. Минулоріч було забезпечено стабільне функціонування усіх 5,5 тис. бюджетних установ області», – наголосила Ганна Ємченко.

 

Найвагомішим досягненням минулого року, за словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації, стало те, що за підсумками 11 місяців Житомирська область визнана лідером в Україні за рівнем виконання планових показників доходів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, а також за темпами приросту цих надходжень до попереднього року. За підсумками всього 2014 року Житомирщина впевнено закріпилася в першій позиції за вказаними показниками. Такі результати досягнуто вперше з часу прийняття Бюджетного кодексу у 2011 році.

 

Ганна Ємченко наголосила, що необхідно зберегти тенденцію по нарощуванню ресурсної бази місцевих бюджетів з урахуванням запроваджених законодавчих змін.

 

«Одним із основних завдань на поточний рік є спрямування роботи на збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб за рахунок заходів по легалізації отримуваних громадянами доходів», – зауважила посадовець.

 

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський зазначив: «2015 рік буде надважким. Потрібно перестати чекати допомоги від держави, що будь-яку недостачу нам закриють, скорегують субвенції, приймуть дотації вирівнювання. Так не буде. Про це вчора йшла мова на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України. Наразі ми дотримуємося чіткого шляху до децентралізації місцевих громад».

 

Наприкінці колегії почесними грамотами облдержадміністрації нагородили кращих фахівців фінансової галузі Житомирщини – Ларису Афанасьєву, Миколу Голяченка та Олега Палюшкевича; грамотами обласної ради – Ніну Суботенко та Наталію Юркову. Подякою голови обласної ради відзначили Ірину Козеренко та Ольгу Кондрацьку, а подяками департаменту фінансів облдержадміністрації – Галину Бондар, Юрія Валінкевича, Ніну Головко та Надію Шевченко.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку