Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

МЗС рекомендує українцям не відвідувати Афганістан через землетрус

27 Жовтня 2015 • 11:56

Кіл-сть переглядів: 782

Міністерство Закордонних Справ рекомендує громадянам України утриматися від подорожей до країн, що постраждали від землетрусу.

Вчора, 26 жовтня,  на півночі Афганістану стався землетрус силою 7,7 балів за шкалою Ріхтера. Найбільше постраждали  північні провінції Афганістану; Пакистанські провінції Хайбер-Пахтунхва, Пенджаб, Гілгіт Балтистан, Азад Кашмір та Племінні території.
Поштовхи відчувалися в деяких штатах Індії.  Наразі руйнування у цих районах відсутні або мають незначний характер.

У зв’язку зі стихійним лихом МЗС України рекомендує громадянам України утриматися від подорожей до уражених районів, а тим громадянам, які перебувають у районі стихійного лиха, невідкладно сповістити про себе дипломатичну установу України, або МЗС, скориставшись контактними даними, що зазначені нижче.

При цьому слід врахувати, що зберігається висока ймовірність повторних поштовхів у районах, охоплених лихом. Задля особистої безпеки громадянам рекомендується керуватися наступним:
–    якщо під час поштовхів громадяни перебувають у будівлі, її необхідно якомога швидше залишити, не користуючись при цьому ліфтами;
–    триматися на безпечній відстані від висотних будівель, не перебувати під лініями електропередач, деревами, комунікаціями, мостами та шляхопроводами;
–    постійно зберігати при собі документи та кошти, мати напоготові найбільш необхідні речі (теплий одяг, ліки, продукти харчування, засоби гігієни тощо), щоб швидко залишити приміщення;
–    неухильно дотримуватися вказівок місцевих органів влади, керівників рятувальних служб, командирів рятувальних загонів щодо заходів безпеки в районі стихійного лиха;
–    перебувати у безпечному місці, пересуватися тільки перевіреними маршрутами (в жодному разі не поодинці), враховувати погодні умови та їх прогноз.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію звертатися за телефонами цілодобових “гарячих ліній” МЗС: 044 238 16 57, 044 238 17 77, електронна пошта cons_or@mfa.gov.ua “.

Версія для друку