Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Малинщині відзначили свято Івана Купала

06 Липня 2016 • 08:32

Кіл-сть переглядів: 804

В селі Буки Малинського району свято Івана Купала досі не втратило свого значення. І вчора, 5 липня, жителі села разом начальником управління культури облдержадміністрації Юрієм Градовським, головою Малинської райдержадміністрації Юрієм Рудченком взяли участь у його відзначенні.

 

Цей день наповнений обрядами, пов’язаними з водою, вогнем і травами: багаття, вінки, купання. Свято Івана Купала у Буках набуло статусу обласного. Цьогоріч учасниками свята стали дев’ять колективів області.

 

Для гостей свята виступали Народний артист України Анатолій Паламаренко, дует із Закарпаття у складі Володимира Кайдилова та Наталії Галатиби, творча молодь Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка, народний дитячий танцювальний колектив «Скайленд» та тріо «Славія» Малинського районного будинку культури.

 

Головним атрибутом свята було обрядове дерево – Марена, а обрядовий комплекс доповнювали плетіння вінків, водіння хороводів, розпалювання вогнища та знищення опудала.

 

На свято Івана Купала у Буках відзначають і День села, тому організатори привітали кращих господинь, меценатів, турботливих матерів та поважних жителів села.

 

 

 

 

 

Версія для друку