Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На прикладі Героїв Небесної Сотні будуть виховуватися наші діти та онуки

20 Лютого 2015 • 08:23

Кіл-сть переглядів: 558

Сьогодні, у День Героїв Небесної Сотні згадуємо тих, хто загинув за Україну в мирний час рік тому. Наші герої довели, що українці єдиний самобутній народ, який добре знає свою історію та усвідомлює відповідальність за долю майбутніх поколінь. Ми не маємо морального права забути імена борців за Україну.

 

Своїми спогадами про події на майдані Незалежності в Києві ділиться громадський активіст, учасник Революції Гідності Сергій Невмержицький: «Від самого початку акцій протесту в столиці я постійно слідкував за телевізійними новинами. Але коли побачив, як по-звірячому побили студентів, одразу поїхав на Майдан, аби відновити справедливість. Був знайомий з багатьма Героями Небесної Сотні, але особливо запам’яталося, як читав вірші Сергій Нігоян та плакала над беретом загиблого Михайла Жизневського його дівчина».

 

Сергій Невмержицький переконаний, що ті події зруйнували багато його стереотипів. Зокрема він зрозумів, що українці, незалежно від того, де вони проживають, мають багато спільного. А ще активіст змінив своє ставлення до молоді. Його вразили щирий патріотизм молодих людей, здатність до самопожертви та віра в свої сили.

 

«Найважче було серед ночі чути пісню «Плине кача по Тисині». Це означало, що ми  втратили ще одного побратима. Без сумніву, Герої Небесної Сотні – це патріоти, на прикладі яких будуть виховуватися наші діти та онуки, але краще б вони залишилися живими».

 

Прес-служба облдержадміністрації  

Версія для друку