Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На розвиток сільського господарства області виділяємо 5,3 млн грн – Ігор Гундич

01 Березня 2018 • 15:11

Кіл-сть переглядів: 408

У 2018 році на розвиток агропромислового комплексу з обласного бюджету виділяємо 5,3 млн грн. Насамперед кошти будуть спрямовуватись на підтримку жителів сіл та фермерів.

 

Про це зазначив голова ОДА Ігор Гундич під звітної прес-конференції про результати роботи за 2017 рік та планів на 2018 рік. Захід пройшов 26 лютого на масштабному інвестиційному об’єкті – насіннєвому заводі «Монсанто» у Попільнянському районі.

 

«Цьогоріч ми плануємо змінити програму агропромислового розвитку. В першу чергу ми будемо направляти кошти для підтримки жителів сіл, а не бізнесу. Хочеться, щоб люди у селі відчули наш імпульс і почали створювати кооперативи – молочні, по вирощуванню малини, цибулі, часнику тощо. Ми готові як мінімум допомагати саджанцями, якщо це вирощування рослин та культур. Молочним кооперативам готові допомогти у придбанні холодильних установок для очищення і збереження молока. Поки що ми виділяємо 5,3 млн грн на підтримку сільського господарства. Але якщо попит перевищуватиме пропозицію, якщо будуть цікаві ідеї у представників сільського бізнесу, то кошти ми будемо збільшувати», – наголосив Ігор Гундич.

 

За словами голови ОДА, цьогоріч планується розширити напрямки підтримки села. До програми АПК додають 3 нові напрямки – підтримка створення кооперативів, дорадництво, розвиток м’ясо-молочного виробництва.

 

Також Ігор Гундич зазначив, що у 2017 році на підтримку АПК виділено 6,1 млн грн для:

  • майже 300 домогосподарств, які використовують безконтактний спосіб доїння молока – адже отримали доїльні апарати;
  • 3 підприємств, які захистили статус органічного виробництва і отримали сертифікати органічної продукції;
  • 17 підприємств на компенсацію за вирощування льону;
  • 46 підприємств на компенсацію за вирощування гречки.

 

Нагадаємо, що під час прес-конференції Ігор Гундич прозвітував за роботу у 2017 році та анонсував масштабні проекти на 2018 рік.

Версія для друку