Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На що вплине зростання тарифів і як його пережити

29 Липня 2015 • 09:07

Кіл-сть переглядів: 808

На сьогоднішній день енергетична галузь в Україні знаходиться у катастрофічному стані. Через збитки і заборгованість підприємства не мають коштів навіть на поточні ремонти зношеної інфраструктури, не кажучи вже про модернізацію і розвиток. Зростання тарифів – це вимога часу і вимушений крок. Їх підвищення  допоможе поліпшити якість життя та стан економіки.

 

Як повідомляє  Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня дозволить:

 

 

Провести модернізацію

Нагальне питання – модернізація теплових електростанцій, яка не проводилась з 1978 року, магістральних і розподільчих мереж.

 

Підвищити якість надання послуг

Завдяки новим тарифам протягом декількох років стандарти надання житлово-комунальних послуг населенню можуть піднятися до рівня європейських країн.

 

Стабілізувати рівень платежів

Розмір оплати залежить не тільки від тарифу, а й рівня споживання.

 

 

Розвинути суміжні галузі господарства

Для відновлення застарілої інфраструктури буде залучена велика кількість машинобудівників, виробників вимірювальної апаратури, ремонтників, будівельників та інших спеціалістів. Всі вони будуть забезпечені  роботою та гідною заробітною платою.

 

 

Зростання тарифів не буде катастрофічним. Адже держава допоможе населенню оплачувати комуналку дешевше – за рахунок субсидій. Тепер їх призначення відбувається за спрощеним механізмом – на підставі лише 2 документів – заяви і декларації. Крім того, для отримання державної допомоги відмінені інші обмеження, які були раніше: наявність авто чи декількох квартир.

 

 

За підрахунками органів соцзахисту на Житомирщині мають право на субсидії близько 200 тис. домогосподарств. Збільшення кількості документів на призначення державної допомоги фахівці очікують вже восени – після настання опалювального сезону.

 

 

Нагадаємо, що також в області діє державна програма здешевлення кредитів на енергоощадні технології, які дозволять економити на енергоспоживанні. Жителям області пропонується до 40 % відшкодування вартості у випадку залучення кредитів на встановлення енергоефективних котлів та іншого обладнання.

 

Версія для друку