Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На території Донецької та Луганської областей введено режим надзвичайної ситуації

27 Січня 2015 • 15:02

Кіл-сть переглядів: 563

26 січня під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулося розширене засідання Кабінету Міністрів України в залі засідань Колегії ДСНС України. Участь у відео-конференції взяв голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський та перший заступник начальника Управління ДСНС України в Житомирській області Василь Кучин.

 

Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів України на виїзному засіданні в Державній службі з надзвичайних ситуацій ухвалив рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей і режиму підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій по всій Україні.

 

«Сьогодні ми ухвалюємо рішення про створення єдиної централізованої системи координації цивільного захисту України та безпеки українців. Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей. Урядом України ухвалено рішення про введення режиму підвищеної готовності на всій території країни. Мета таких рішень – повна координація діяльності всіх органів влади для забезпечення безпеки громадян і цивільного захисту населення», – заявив Прем’єр-міністр України.

 

Також голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський поінформував присутніх про те, які заходи безпеки вживаються на зруйнованих територіях:

 

«Представники наших управлінь локалізують та ліквідують пожежі після обстрілів. Відбувається пошук постраждалих, розбір завалів, надається допомога у пунктах обігріву людям, які того потребують. Ми забезпечуємо всіх гарячою їжею та надаємо необхідну допомогу».

 

Одним із першочергових завдань, яке поставив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк перед головами обласних адміністрацій – створити в кожній області по аналогу з держкомісією з надзвичайних ситуацій під керівництвом керівників ОДА відповідну регіональну комісію з надзвичайних ситуацій. Завдання для регіональних комісій – інвентаризація всіх об’єктів цивільного захисту. 

 

«Зараз уряд видає спеціальне розпорядження, доручаючи ДСНС скласти перелік усіх об’єктів цивільного захисту», – сказав Прем’єр.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку