Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На території Житомирщини 1180 захисних споруд

28 Січня 2015 • 12:33

Кіл-сть переглядів: 677

1180 захисних споруд (бомбосховища та протирадіаційні укриття) є на території Житомирської області. За дорученням голови облдержадміністрації Сергія Машковського, зараз проводиться їх інвентаризація для визначення стану готовності та необхідності проведення додаткових заходів.

 

Про це йшлося сьогодні, 28 січня, під час засідання оперативного штабу щодо вжиття заходів із запобігання терористичним проявам та виникненню інших надзвичайних ситуацій на території Житомирської області.

 

 

Керівник області Сергій Машковський акцентував на забезпеченні посиленої охорони стратегічних об’єктів (мости, залізниця, дамби та ін.), а також інформуванні громадськості про найближчі адреси захисних споруд і першочергові дії при виникненні надзвичайних ситуацій.

 

Нагадаємо, з цією метою облдержадміністрацією підготовлено пам’ятки на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, які будуть розміщені у ЗМІ, транспорті, біля під’їздів, у місцях масового скупчення людей.

 

Посилені заходи безпеки будуть проведені у Житомирі як обласному центрі і густонаселеному пункті. Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин поінформував, що міська влада зараз працює над виготовленням інформаційних довідок, що будуть розміщені біля кожного під’їзду і міститимуть інформацію про найближче до житлового будинку бомбосховище та контактні дані відповідальної особи, у якої зберігатиметься ключ.

 

Керівництво області і міста наголошують, що заходи підвищення безпеки спрямовані першочергово на уникнення надзвичайних ситуацій та загроз терористичних актів, як це відбулося на сході держави. Тому масову інформацію про захисніспоруди та заходи посилення безпеки жителі області мають сприймати без паніки, а для упередження виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Інформуємо, що після узагальнення всієї інформації про наявність бомбосховищ у м. Житомирі за телефоном цілодобової «гарячої лінії» (475-101) кожен зможе дізнатися адресу найближчого захисного пункту.

 

Штаб

 

Штаб

 

Штаб

 

 Штаб

 

Штаб

 

Штаб

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку