Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині 2 підприємства отримають понад 350 тис. грн компенсації з обласного бюджету

20 Червня 2018 • 05:44

Кіл-сть переглядів: 294

Два підприємства, які працюють у м. Житомир та м. Новоград-Волинський, отримають відшкодування з обласного бюджету у сумі близько 354 тис. грн на модернізацію технологічних процесів та розширення виробництва.

 

Таке рішення прийняла нещодавно конкурсна комісія з відбору бізнес-проектів на часткове відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва.

 

Першими у 2018 році відшкодування на розвиток бізнесу отримають підприємство з м. Житомир, яке займається металообробкою, та з м. Новоград-Волинський, яке спеціалізується на виготовленні хлібобулочних виробів.

 

За розрахунками банківських установ орієнтовний розмір компенсації з обласного бюджету становить для цих підприємств майже 287 тис. грн (строк компенсації 36 місяців) та майже 67 тис. грн (строк компенсації 12 місяців). 

 

Кредитні кошти залучаються для модернізації технологічних процесів та розширення виробництва підприємств.

 

На Житомирщині програма діє за ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича, який закликає підприємців активніше нею користуватися і розширювати виробництво.

 

Конкурсна комісія продовжує прийом заявок від підприємців для відшкодування процентів з обласного бюджету за отриманий у банку кредит. 

 

Розмір кредиту, за яким здійснюється часткове відшкодування відсоткових ставок для одного суб’єкта підприємництва, не обмежується.

 

Якщо розмір кредиту не перевищує 1,5 млн грн, розмір компенсації дорівнює розміру облікової ставки НБУ, яка діє на дату укладення кредитного договору, – наразі це 17%.

  

Якщо розмір кредиту, отриманого суб’єктом підприємництва, становить понад 1,5 млн грн, щомісячний розмір компенсації формується шляхом ділення 400 тис грн на кількість місяців користування кредитом, яка не може перевищувати 36 місяців (у тому числі не повних). У випадку, якщо розрахована банком місячна сума відсотків по кредиту є нижчою, ніж щомісячний розмір компенсації, то відшкодування відсотків відбувається на рівні місячної суми відсотків по кредиту за рахунок коштів обласного бюджету.

 

Програма поширюється на всі сфери виробництва – харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, вироби з деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння, папір та паперові вироби, поліграфічна продукція та тиражування, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, фармацевтичні продукти та препарати, неметалева мінеральна продукція, зокрема різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, комп’ютери, електронна та оптична продукція, електричне устаткування, автотранспортні засоби, причепи та напівпричепи, мотоцикли, меблі, ювелірні вироби, біжутерія, музичні інструменти, спортивні товари, іграшки та ігри тощо.

 

Основні критерії для оцінки бізнес-проектів:

 

1. Кількість додаткових робочих місць, які створено або планується створити.

2. Інноваційність проекту.

3. Вплив результатів реалізації проекту на збільшення обсягів виробництва.

4. Рівень заробітної плати.

 

З детальною інформацією можна ознайомитись ТУТ.

 

Нагадаємо, що у 2017 році такий кредит був наданий двом підприємцям області – з Бердичівського та Ємільчинського районів. А  наприкінці минулого року Ігор Гундич ініціював підняття кредитного ліміту до 1,5 млн грн для розвитку підприємництва області.

 

Довідково: З метою підтримки розвитку підприємництва в області у поточному році продовжується реалізація механізму відшкодування відсоткових ставок за банківськими кредитами для фінансування бізнес-проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

 

Банками партнерами даної програми є: ПАТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укрексімбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» та можуть бути й інші, які долучаться до програми. 

Версія для друку