Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині 283 суб’єкти господарювання отримали гранти та мікрогранти на створення та розвиток бізнесу

31 Жовтня 2023 • 10:30

Кіл-сть переглядів: 213

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної військової адміністрації, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України та  Міністерством економіки України у 2023 році на реалізацію грантових та мікрогрантових програм підтримки прийняті рішення для 283-х суб’єктів господарювання Житомирської області на загальну суму – 109,93 млн грн , а саме:

 

273 мікрогранти  на створення або розвиток власного бізнесу на загальну суму – 65,1 млн грн;

 

1 мікрогрант учаснику бойових дій, внаслідок війни у сумі – 0,5 млн грн;

 

2 гранти – на будівництво модульних теплиць на загальну суму –   14,0 млн грн – профінансовано 1-му підприємству в сумі 7,0 млн.грн;

 

7 грантів – на створення або розвиток садівництва, ягідництва на загальну суму – 30,326 млн грн профінансовано 6-ти підприємствам в сумі – 28,2 млн грн.

 

Наказами Міністерства економіки України прийнято рішення про надання грантів для 9-ти суб’єктів господарювання, з яких профінансовано 6-ти підприємствам у сумі – 39,9 млн грн.

 

Окрім цього, Уряд розширив умови надання грантів на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства та тепличного господарства:

 

щодо кількості працівників для отримання гранту на розвиток теплиць. Норму про створення «не менше 14 місць робочих місць на один гектар» змінено на «не менше 4 постійних та 10 сезонних». Період працевлаштування сезонних робітників повинен складати не менше 8 місяців протягом року;

 

додано норму, якою зазначено обов’язкову виплату мінімальної заробітної плати;

 

з метою ефективного використання бюджетних коштів скорочено список областей для вирощування мигдалю.

 

Версія для друку