Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині 52 учителя початкових класів успішно пройшли сертифікацію 2022 року, – Олексій Редько

02 Грудня 2022 • 12:14

Кіл-сть переглядів: 238

01 грудня 2022 року Державна служба якості освіти України оголосила результати засідання комісії з визначення порогового балу — мінімально достатньої для видачі сертифіката суми балів, набраної учасником сертифікації під час оцінювання його професійних компетентностей.

 

До комісії з визначення порогового балу увійшли представники з різних куточків України – освітні експерти, сертифіковані вчителі-практики, наукові та науково-педагогічні працівники, спеціалісти Державної служби якості освіти України.

 

За результатами засідання та спільного обговорення всі члени комісії дійшли думки про те, що пороговий бал у 2022 році має становити 122 бали.

“52 учасники сертифікації Житомирської області подолали пороговий бал і, таким чином, приєдналися до когорти сертифікованих учителів нашої області. Всього в Україні подолали пороговий бал 1171 учасник”, – повідомив начальник управління Державної служби якості освіти у Житомирській області Олексій Редько.

Нагадаємо, що Державна служба якості освіти цьогоріч забезпечила оцінювання професійних компетентностей 1317 учителів початкових класів (з них – 61 педагога Житомирщини). Для цього експерти використовували такі методи збору інформації, як спостереження за навчальними заняттями та їх самоаналізом, перегляд самопрезентації учасника сертифікації та проведення з ним інтерв’ю.

 

Вперше на третьому етапі використано електронну форму експертного висновку, що дало змогу в умовах воєнного стану оперативно працювати з документами, позбутися фінансових витрат на їх пересилання та залучити експертів, які перебувають за кордоном.

 

Попереду — отримання сертифіката за успішне проходження сертифікації. Тим, хто не подолав пороговий бал, не варто засмучуватись. Краще проаналізувати помилки, які завадили досягти бажаного.

 

Офіційно про результати сертифікації учасники дізнаються до 09 грудня 2022 року в своїх особистих кабінетах, створених під час реєстрації на ресурсах Українського центру оцінювання якості освіти.

 

Версія для друку