Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині активно готуються до фестивалю «Бандерштат-2016»

05 Липня 2016 • 13:47

Кіл-сть переглядів: 663

1Прес-конференція щодо участі делегації Житомирщини у фестивалі «Бандерштат-2016» відбулась сьогодні, 5 липня, у прес-центрі облдержадміністрації.

 

Про те, як відбуватиметься патріотично-мистецький фестиваль цьогоріч, про його особливості та основні заходи, говорили начальник управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь, депутат обласної ради Олена Галагуза, офіційний представник оргкомітету фестивалю, технічний директор Богдан Бальбуза та представники молодіжних громадських організацій області.

 

У цьому році фестиваль українського духу «Бандерштат» відзначить десяту річницю свого існування. За цей час захід пройшов цілу еволюцію у власному становленні, від локального музичного фестивалю альтернативної музики до одного з найбільших опен-ейр майданчиків країни.

 

За підтримки управління сім’ї, молоді та спорту ОДА громадськість Житомирщини втретє візьме участь у заході, який відбудеться 5-7 серпня у м. Луцьку.

 

1«Мені приємно спостерігати за тим, як молодь створює та розвиває власні ідеї. Саме вони визначають, що саме презентувати на фестивалі та як це зробити. Тож бажаю вам гарної поїздки, позитивних вражень та нових ідей для культурно-мистецьких з проектів, які ми разом будемо втілювати в життя у нас на Житомирщині», – зазначила учасникам делегації Світлана Гресь.

 

Депутат обласної ради Олена Галагуза акцентувала увагу на тому, що учасники делегації Житомирщини займатимуться інформаційно-пропагандистською роботою під час фестивалю українського опору. Зокрема, для цього буде представлено 2 патріотичні виставки. Одна презентуватиме минулих та сучасних героїв області, серед яких гетьман Іван Виговський, Олег Ольжич, Микола Сціборський та інші. Друга – авторська виставка Олександра Крижанівського, яка презентує фото передової у зоні проведення АТО.

 

Цьогоріч на фестивалі функціонуватиме 10 різних локацій: це і ярмарок, і вечірки, і літературні читання, спорт, екскурсії, дитяче містечко, і звісно музична сцена. На цьому наголосив офіційний представник оргкомітету фестивалю, технічний директор Богдан Бальбуза.

 

Бандерштат – це не лише екскурс в героїчне минуле українського народу, сторінок національно-визвольного руху. Це ще і пропагування сучасного культурного продукту в Україні, а відтак – і робота на його майбутнє. Актуальні музичні та літературні тенденції, відомі обличчя сучасників, дискусійні майданчики, спорт та спілкування – все це зібрано під фестивальним брендом БАНДЕРШТАТ. Поєднання творчого і громадсько-ініціативного напрямку та можливість долучення до заходу громадських організацій та проектів, – все це передбачає об’єднавча ідея проведення Бандерштату.

 

Детальніше про фестиваль та як туди потрапити – на сайті http://bandershtat.org.ua.

 

1Довідково. За десять років проведення фестивалю, Бандерштат став наймасштабнішою арт-візитівкою Волині, збираючи щороку тисячі людей з усіх куточків України та з-поза її меж. Разом учасники шукають подальші шляхи руху країни як у культурній, так і в громадсько-політичній сфері.

 

За роки існування та проведення «Бандерштату» на фестиваль завітала величезна кількість відомих в різних сферах життя українців: Сашко Положинський, Вахтанг Кіпіані, Олесь Доній, Мустафа Найем, Майкл Щур, Юрій Луценко, Семен Семенченко, Степан Романів, Олена Білозерька, Юрій Шухевич, Василь Шкляр, Микола Посівнич та інші.

 

На фестивальній сцені зіграло чимало гуртів із різних регіонів України (Тартак, Скрябін, ТНМК, Onuka, Орест Лютий та інші), Білорусі та навіть Ірландії. Програмне розмаїття фестивалю, яке включає в себе також роботу акустичної та літературної сцени, серію зустрічей з відомими українцями, ветеранами УПА, низку різнопрофільних майстер-класів, історичну реконструкцію та показові виступи з традиційних українських бойових мистецтв, виокремлює фестиваль із-поміж інших схожих дійств.

Версія для друку