Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині до початку навчального року відкриється 5 нових дитячих садків

17 Серпня 2016 • 12:25

Кіл-сть переглядів: 601

Дошкільні навчальні заклади області, так само як і всі інші навчальні заклади, активно готуються до початку навчального року. В області працює 688 ДНЗ різних типів і форм власності, де здобувають дошкільну освіту 45,4 тис дітей, віком від 1 до 6 років.

 

Оскільки мережа дошкільних навчальних закладів є недостатньою, до початку нового навчального року завдяки кропіткій роботі місцевого самоврядування, громадськості буде відкрито ще 5 ДНЗ.

 

Відкриття садочків планується в с. Березівка та с. Заможне Житомирського району, с. Борушківці Любарського району та с. Закусили Народицької ОТГ, с. Межирічка Вишевицької ОТГ. Відкриття цих закладів дозволить охопити дошкільною освітою близько 300 дітей.

 

Також варто відмити, що у ДНЗ області функціонує 6 інклюзивних груп, 5 з яких – у закладах Ружинського району.

 

«Займатися розвитком дитини потрібно ще з раннього дитинства, аби в подальшому вона змогла, як всі діти, ходити до звичайної школи, спілкуватися з дітьми і дорослими. Відкриття інклюзивних груп в дитячих закладах області дозволить вчасно відкоригувати можливий недолік розвитку дитини. Питання створення інклюзивних груп в ДНЗ області перебуває під моїм особистим контролем», – наголосив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Калінін.

 

Всі дошкільні навчальні заклади області у новому навчальному році працюватимуть над національно-патріотичним вихованням дітей, впровадженням інклюзивної форми виховання і навчання дітей з особливими потребами, просвітою батьків. 

Версія для друку