Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині масштабуватимуть мережу Школи Супергероїв. ФОТО. ВІДЕО

08 Липня 2024 • 15:15

Кіл-сть переглядів: 121

Сьогодні, 08 липня, Житомир відвідала українська журналістка та ведуча, кураторка та голова піклувальної ради проєкту  “Школа Супергероїв” Наталія Мосейчук. Разом із заступником начальника Житомирської ОВА Юрієм Денисовцем та директоркою Департаменту освіти і науки ОВА Наталією Осипович, вона ознайомилася з роботою безкоштовних Шкіл Супергероїв у медичних закладах Житомирщини.

«Дітям важливо мати вікно у світ. Коли вони потрапляють у лікарню, це новий, страшний досвід. Тому поруч має бути щось зі звичайного життя – вчитель і школа, книжка, казка. Все це дає Школа Супергероїв», – зазначила телеведуча Наталія Мосейчук.

«Школа Супергероїв» – перший в Україні освітній проєкт для дітей, які перебувають у лікарнях. Це школа на базі медичного закладу зі спеціально облаштованими класами, сучасними технологіями та методикою викладання, яка враховує режим лікування дітлахів.

У Житомирі функціонують дві Школи Супергероїв – на базі Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні та Дитячої лікарні ім. В. Й. Башека. Гості оглянули ці освітні простори, ознайомилися з матеріально-технічною базою й відвідали заняття.

«Створити умови дітям, в яких вони почувалися б комфортно в лікувальному закладі — це величезна допомога лікарям та батькам. Адже ментальний стан безпосередньо впливає на одужання наших юних пацієнтів» — зазначає директор КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради Юрій Довгополий.

Візит гостей спрямований на покращення умов для навчання, а також розширення таких просторів в інших медичних закладах. Нині у класах комфортно можуть розміститися від 8 до 12 учнів, а охочих навчатися буває більше. Простір оснащений всім необхідним, аби навчання для маленьких пацієнтів було комфортним і цікавим, — зручними партами, шкільними приладдями, зоною для відпочинку, бібліотекою, екраном тощо.

 

Довідково. Школа супергероїв – це урядовий проєкт, створений за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Його мета – дати дітям, які проходять тривале лікування в медзакладах, можливість продовжувати навчання.

 

 

Версія для друку