Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині оповіщено на 100% більше військовозобов’язаних, ніж визначено планом

27 Січня 2015 • 14:55

Кіл-сть переглядів: 502

Станом на 6 годину ранку 26 січня 2015 року в Житомирській області оповіщено на 100% більше військовозобов’язаних, ніж визначено планом. Про це проінформував обласний військовий комісар Микола Залесський.

 

gjk

 

За його словами, 3 тис. військовозобов’язаних вже оповіщено, пройшли медичний огляд більше 2 тис., з яких за станом здоров’я підходить 28%. В першу чергу має бути мобілізовано й 30% офіцерів від загальної кількості. Наразі оповіщено 700 офіцерів запасу, з них медогляд пройшли 50%, за результатами якого придатні до служби лише 17%.

 

Микола Залесський запевняє, що щодо техніки національної економіки стан справ кращий. Вже проведено моніторинг більше 50% одиниць.

 

Крім того, обласний військовий комісар відмітив, що ще під час першої черги у 2014 році мобілізаційні ресурси з сільської місцевості районів практично використані. Найбільше військовозобов’язаних у містах області: Бердичів, Коростень, Житомир та Новоград-Волинський.

 

Так у Бердичівському об’єднаному військовому комісаріаті на обліку більше 8,5 тис. військовозобов’язаних, мобілізаційне завдання – 500 осіб, вручено оповіщення 50. У Житомирі більше 24 тис. мобілізаційних ресурсів, проте завдання – мобілізувати 700 осіб. У Коростені та Лугинах на обліку більше 7 тис. військовозобов’язаних, оповіщення вручено 30-40 особам.

 

Микола Залесський відмітив низький рівень мобілізації в Радомишлі та Радомишльському районі за попередні три черги.

 

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський звернувся до керівників районів та міст: «Дайте можливість захищати Батьківщину й представникам місцевої еліти. Надавайте конкретні факти про те, де і хто із таких людей уникає служби».

 

«Розумію, що від Житомирської області в АТО вже перебуває багато військових. Наші бригади є гордістю області. Проте ми маємо дати можливість їм відпочити та прийти на демобілізацію. Керівники районів несуть повну відповідальність за виконання завдань четвертої хвилі мобілізації. Розробіть систему оповіщення та проконтролюйте роботу медичних комісій», – наголосив Сергій Машковський.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку