Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині посилять увагу до розвитку української мови

24 Червня 2015 • 07:14

Кіл-сть переглядів: 739

23 червня на засіданні громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації обговорено проблеми розвитку української мови на Житомирщині.

 

Членами ради одноголосно прийнято рішення створити комісію при гуманітарній раді з питань функціонування та подальшого впровадження української мови як державної. До її складу увійдуть члени гуманітарної ради, а також будуть долучені фахівці та експерти з розвитку державної мови.

Завідувач кафедри української мови Житомирського державного університету імені І. Франка Віктор Мойсієнко зазначив, що головна мета діяльності цієї комісії – впровадження державної української мови в усі сфери життєдіяльності міста й області.

На першому засіданні будуть затверджені голова комісії та її члени, а також обговорені проблемні питання і подальший план дій.
Функціонування української мови в Житомирі та області потребує уваги як громадськості, так і окремих організацій.

Члени комісії планують зустрітися з працівниками комунального підприємства «Реклама» і поговорити про національну специфіку при виборі назв для різноманітних об’єктів та установ, оскільки на сьогодні на території міста і області дуже широко використовуються інші мови, зокрема російська та англійська.

На думку членів гуманітарної ради, потрібно посилити увагу до функціонування української мови в державних установах та засобах масової комунікації, тому що Житомир як українське місто повинен мати українське обличчя.

 

1

 

2

 

3

 

4

Версія для друку