Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині стрімко зростає кількість летальних випадків від коронавірусної хвороби – Наталія Остапченко. ВІДЕО

06 Жовтня 2021 • 16:05

Кіл-сть переглядів: 549

Сьогодні, 06 жовтня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко надала коментар засобам масової інформації щодо епідеміологічної ситуації в області щодо COVID-19.

 

«У Житомирській області досить невтішна статистика захворюваності на коронавірус, як і підвищена летальність. Новий штам досить агресивний та становить підвищену небезпеку вже не тільки для людей похилого віку. До боротьби з хворобою підключені додатково ще дві опорні лікарні, збільшується  ліжковий фонд. Усі лікарні наразі забезпечені киснем у повному обсязі. Ми підключаємо усі можливі ресурси заради збереження життя людей», – наголосила Наталія Остапченко.

 

Перша заступниця голови ОДА також нагадала про необхідність виконання всіх протиепідемічних заходів, зокрема носіння масок, дотримання соціальної дистанції та дезінфекцію рук, а також проведення вакцинації проти COVID-19.

 

Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче.

 

Нагадаємо, що за минулу добу, 05 жовтня, у Житомирській області зареєстровано 382 нові підтверджені та 14 летальних випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

 

Уряд ухвалив рішення про продовження в Україні дії адаптивного карантину до 31 грудня 2021 року.

 

Довідково. Всі охочі вакцинуватися можуть це зробити навіть без попереднього запису незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. При собі обов’язково треба мати паспорт та ідентифікаційний код для введення в електронний облік.

 

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплення також можна знайти на сайті Вакцинація від COVID-19.

 

У Житомирській області діє 5 центрів масової вакцинації проти COVID-19. 

 

Версія для друку