Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині тривають навчання військових «Літня гроза – 2016»

14 Липня 2016 • 08:47

Кіл-сть переглядів: 690

За інформацією заступника Житомирського обласного військового комісара Олександра Реця в області триває проведення активної фази практичних дій військ в ході командно-штабного навчання «Літня гроза – 2016».

 

Під час навчань, які проводяться з 11 до 15 липня, удосконалюється робота штабів всіх рівнів, питання взаємодії різних видів та родів військ Збройних Сил України.

 

Окрема увага приділяється питанням територіальної оборони. Зокрема, проведено призов необхідної кількості військовозобов’язаних для формування та комплектування підрозділів територіальної оборони, а також військових частин і підрозділів бойового складу Збройних Сил України.

У ході навчань «Літня гроза – 2016» штаби покращать планування та управління силами і засобами в нових операційних районах, у тому числі в умовах правового режиму воєнного стану. Визначені частини і підрозділи здійснюють переміщення на значні відстані комбінованим способом з подоланням водних перешкод, в тому числі і територією Житомирської області.

Особлива увага приділяється відпрацюванню питань щодо відбиття повітряного нападу противника. Під час практичних дій також будуть проведені навчання з бойовою стрільбою частин і підрозділів, що дозволить підвищити рівень бойової злагодженості військ (сил).

Версія для друку