Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині тривають перевірки дотримання суб’єктами господарювання карантинних умов

08 Листопада 2021 • 08:40

Кіл-сть переглядів: 234

Так, впродовж вихідних працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби були здійснені спільні рейди щодо дотримання карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки підприємцями.

 

Так, як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, перевірено ринки у Бердичеві, Коростишеві та Романові.

 

Зокрема, під час перевірок на ринках виялено факти стихійної торгівлі та порушення режиму використання засобів індивідуального захисту. За результатами перевірок направлено 3 листи з пропозиціями і попередженнями адміністрації ринків щодо усунення виявлених порушень, в 2 листах проінформовані органи місцевого самоврядування та складено 1 протокол про адмінправопорушення.

 

Загалом в області спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 215 перевірок суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів.

 

Під час перевірок порушення виявлені на 38 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 22, непродовольчими товарами – 13, громадського харчування – 2, перукарнях – 1). За результатами перевірок направлено 25 листів з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, в 2 листах проінформовані органи місцевого самоврядування, видано 4 приписи, складено 9 протоколів про адмінправопорушення.

 

Крім того, інспектори перевірили наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

 

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділили наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів.

 

Також участь у перевірках впродовж вихідних брали обласні та місцеві ЗМІ.

 

Нагадаємо, що у Житомирі 02 листопада стартували спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби.

Версія для друку