Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині – тисяча Почесних донорів

04 Червня 2015 • 14:21

Кіл-сть переглядів: 635

3 червня Обласний центр крові спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України за підтримки Житомирської ОДА провели захід, приурочений Всесвітньому дню донора крові.

 

Така подія є щорічною та дає можливість відзначити і висловити вдячність тим людям, які добровільно та безкоштовно дарують свою кров  і цим сприяють збереженню життя та здоров’я хворим і постраждалим.

 

З привітальним словом до присутніх звернувся заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута та зазначив, що Житомирщина у справі донорства є в авангарді в порівнянні з іншими. Також він звернувся до молоді і закликав брати активну участь у такій почесній справі, брати приклад з тих людей, які все своє життя ділилися здоров’ям заради здоров’я інших: «Давайте і надалі і в прямому, і в переносному сенсі додавати молодої крові нашій країні, суспільству, будемо розбудовувати нашу країну, підтримувати один одного – і тоді наша Україна буде процвітати».

 

Ярослав Лагута вручив дві державні нагороди України – звання «Почесного донора України» отримали Нечипорук Сергій Миколайович та Копитіна Оксана Антонівна.

 

Загалом у цьому році таких нагород було 8 і 6 з них були передані для вручення в райони. В області нараховується близько тисячі почесних донорів України.

 

Грамотами і подяками були також нагородженні волонтери та молодь, яка долучилася до донорства.

 

Перед гостями виступили з художніми номерами студенти Житомирського інституту медсестринства.

 

Всі бажаючі, які теж хочуть долучитися до такої корисної справи і стати донорами, можуть звертатися до Житомирського обласного центру крові або отримати довідки за тел. (0412) 33-30-24.

 

1

 

2

 

 

3

 

4

 

5

 

6

 

6

Версія для друку