Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

«На Житомирщині утворено понад 10 тисяч нових робочих місць», – Сергій Машковський

01 Квітня 2016 • 07:25

Кіл-сть переглядів: 772

31 березня на четвертій сесії обласної ради сьомого скликання голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський доповів депутатам про виконання програми соціально-економічного розвитку Житомирщини.

 

Керівник області зазначив, що однимзнайважливіших пріоритетів в економічній сфері залишається сприяння залученню інвестицій в розвиток регіону: «Залучення інвестицій – пріоритет номер один для розвитку Житомирщини. Це дозволить створити нові робочі місця та впровадити нові  проекти на підприємствах області», – сказав він.

 

З цією метоюу рамках засідань Ради з питань залучення інвестицій, створеній при облдержадміністрації, на постійній основі систематично проводилися робочі зустрічі з вітчизняними та іноземними інвесторами, за результатами яких підписано низку меморандумів про співробітництво.

 

Сергій Машковський зазначив, що в цілому за звітний рік в області утворено понад 10 тисяч нових робочих місць.

 

Зокрема підприємство ТОВ «Кромберг енд Шуберт Житомир» у Житомирському районі впроваджує інвестиційний проект з виробництва електротехнічного та оптичного устаткування для автомобілів провідних європейських автоконцернів загальною вартістю 30 млн. євро. На цей час на підприємстві працевлаштовано близько 800 працівників, загалом планується створити понад 5000 робочих місць.

 

У Попільнянському районі ПСП «Україна» у с. Почуйки реалізовано інвестиційний проект по будівництву молочно-товарної ферми по утриманню ВРХ на 1000 голів, загальна сума освоєних інвестицій становить 160 млн. грн..

 

У Червоноармійському районі ТОВ «Грінтех» відновлено роботу льонозаводу. На сьогодні введено в експлуатацію дві виробничі лінії, у виробництво інвестовано 1 млн. євро.

 

В області функціонує 410 підприємств з іноземними інвестиціями.

 

Обсяг промислового виробництва у порівнянні з 2014 роком зріс на 9,8%. За цим показником область посіла 1 місце по Україні.

Версія для друку