Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині в підтримку безвізу встановили найбільший рекордний прапор ЄС в Україні. ФОТО

11 Травня 2017 • 13:27

Кіл-сть переглядів: 777

Найбільший прапор ЄС в Україні встановили у Житомирщині 11 травня 2017 року. Полотно площею понад 456,4 кв. м. потрапило до Книги рекордів України.

 

Ініціатор акції – голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

 

 «Це полотно із 12 зірками прапору ЄС та гербом України в центрі є візуалізацією тези “Україна – це Європа”. Адже наша Революція Гідності була революцією за Європу. Наша боротьба за незалежність і недоторканість території – це по суті захист Європи від агресії, ненависті та тероризму. Ми, українці, на передовій захисту європейської цивілізації. І сьогоднішній найбільший прапор ЄС – це свідчення наших проєвропейських орієнтирів і намірів», – сказав керівник області.

 

Голова ОДА Ігор Гундич підкреслив, що рекорд із прапором ЄС Житомирщина встановила символічно саме сьогодні, коли Рада міністрів ЄС прийняла остаточне рішення щодо надання безвізу для українців, у дні коли наша держава приймає Євробачення.

 

Рекордом України Житомирщина офіційно розпочала заходи до Дня Європи.

 

Генеральний спонсор встановлення найбільшого прапора ЄС із гербом України –ТОВ «Блум Інк». Партнер – компанія «Інформбюро».

 

Довідково:

 

Прапор Європейського Союзу із зображенням Державного Герба України розміщений на фасаді будівлі за адресою: м. Житомир, вулиця Київська, 1, та має розміри 11,345 м Х 40,236 м.

 

Нагадаємо, у Житомирі підняли об’єднаний прапор Україна-ЄС.

Версія для друку