Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині ведеться соціальна паспортизація демобілізованих учасників АТО

29 Квітня 2015 • 08:28

Кіл-сть переглядів: 1 105

Згідно з Указом Президента України «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації, з метою соціального супроводу демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО в області ведеться робота по оформленню соціальних паспортів.

 

На Житомирщині цю роботу розпочали у березня. Станом на 24 квітня складено 1759 паспортів демобілізованих. Наразі в області 3030 демобілізованих військовослужбовців (в т. ч. 2086 учасників антитерористичної операції).

 

Соціальні паспорти заповнюють під час обстеження сімей учасників АТО представниками органів праці та соціального захисту населення спільно з центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

У документі фіксують нагальні потреби військових – медична, соціальна, психологічна реабілітація, забезпечення санаторно-курортними путівками, житлом, земельною ділянкою, а також потреби дітей учасників АТО у забезпеченні путівками до оздоровчого закладу, у влаштуванні до дошкільних та позашкільних дитячих закладів.

 

За інформацією місцевих органів праці та соціального захисту населення, технічними та іншими засобами реабілітації вже забезпечено 8 військовослужбовців, постраждалих внаслідок антитерористичної операції.

 

За санаторно-курортними путівками звернувся 81 учасник АТО, в тому числі 20 інвалідів війни та 61 учасник бойових дій. Як тільки путівки, закуплені Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, надійдуть в область, місцеві органи праці та соціального захисту населення забезпечать оздоровлення цих громадян.

 

683 демобілізованим військовослужбовцям проведено реабілітацію та 437 – диспансеризацію.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку