Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині відновлено 98% закладів освіти, пошкоджених внаслідок ворожих атак

17 Січня 2024 • 16:30

Кіл-сть переглядів: 302

В умовах російської військової агресії, освітній сектор України продемонстрував неймовірну стійкість. За останній рік, 126 закладів освіти в Житомирській області зазнали ударів ворога. 125 – пошкоджено, 1 – зруйновано. Попри це, до кінця 2023 року 123 з цих закладів (98%) були відновлені, у решті тривають відновлювальні роботи.

 

Ця статистика свідчить не лише про матеріальну відновленість, а й про незламний дух українського народу та їхнє віддане прагнення до освіти. Важливою частиною цієї роботи є підвищення кваліфікації педагогів: майже 2 тисячі вчителів пройшли курси з основ безпеки, що є критично важливим в умовах війни.

 

У 2023 році значно збільшився рівень безпеки в освітніх закладах. Забезпеченість укриттями у школах та інших освітніх установах зросла утричі. В області було облаштовано 1202 укриття різного типу, що становить 92% від загальної кількості (порівняно з 27% на початку 2022 року), що є одним з найвищих показників в Україні.

 

Крім того, відкрито 175 класів безпеки, з них два – на базі підрозділів ДСНС України. Це на 29 класів більше, ніж планувалося на 2023 рік. Також встановлено 823 «тривожні кнопки» у закладах освіти, що покриває 63% від їх загальної кількості.

 

Ці заходи відображають зусилля України не лише відновлювати, але й модернізувати свою освітню інфраструктуру в умовах війни. Попри виклики, які принесла військова агресія, українська освітня система продовжує розвиватися, забезпечуючи безпечне та якісне навчальне середовище для своїх учнів.

 

 

Версія для друку