Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині з початку 2024 року вже надано більше 100 грантів за програмою «Власна справа»

22 Квітня 2024 • 16:55

Кіл-сть переглядів: 270

Державний центр зайнятості вчергове оголосив рішення щодо надання мікрогрантів за результатами п’ятої у цьому році хвилі подачі заяв в рамках програми мікрокредитування «Власна справа». На Житомирщині кошти в розмірі від 150 до 250 тис. грн на старт або розширення свого бізнесу отримають 27 переможців. Впродовж пів року після отримання мікрогранту вони мають створити 53 нових робочих місця.

 

Загалом з початку 2024 року позитивні рішення про надання мікрогрантів отримали ​108 жителів Житомирщини зі 191-го, які подали заяви. Загальна сума державних інвестицій у розвиток їхнього бізнесу складатиме майже 26,2 млн грн, а освоєння коштів додасть щонайменше 210 нових робочих місць.

 

Серед переможців V хвилі – 70% досвідчених підприємців, четверо початківців і чотири юридичні особи. Більш активні наразі жінки: їх дві третини серед отримувачів мікрогрантів у цю хвилю.

 

Бізнес-ідеї, які збираються реалізувати грантери – дуже різноманітні. Так, новачки у підприємництві запланували створення косметологічного салону, відкриття деревообробної майстерні, домашнього кінотеатру та кав’ярні.

 

ФОПи мають наміри відкрити спеціалізовані магазини, салон краси і сімейне кафе, розширити або ж оновити діючі магазини, кав’ярні, манікюрні салони, розвивати СТО, переробляти лісопродукцію, виробляти фруктову пастилу, фрипси та джерки.

 

А підприємства — юридичні особи використають гранти на автоматизацію управління бізнесом, започаткування виробництва меблів, розширення стоматологічної клініки та ресторану.

 

Більше про програму читайте за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava.

 

Подати заявку можна через Дію —  https://is.gd/Zezi5a.

 

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75, а також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Версія для друку