Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині завершився 1-й етап обговорення Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2016-2018 роках»

26 Лютого 2016 • 13:04

Кіл-сть переглядів: 783

 

Сьогодні, в Житомирському прес-клубі реформ пройшло засідання за круглим столом із питань реалізації в Україні міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2016-2018 роках».

В обговоренні взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, міської ради, територіальних управлінь та громадськості.

У вступній промові директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило окреслив основну мету впровадження Ініціативи: «Ключовим завданням Ініціативи є підвищення ефективності системи державного управління, збільшення прозорості, відкритості цієї системи, збільшення всебічної участі громадських інститутів у побудові державної політики, у налагодженні ефективного і дієвого контролю за її здійсненням».

 

В Україні Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» реалізовується з 2012 року й орієнтована на вирішення питань п’яти пріоритетних напрямків: поліпшення державних послуг; підвищення рівня доброчесності в державному управлінні; більш ефективне управління державними ресурсами; створення безпечних громад; підвищення корпоративної підзвітності.

З метою формування пропозицій, що увійдуть до плану дій на 2016-2018 роки, на зустрічі були обговорені питання, впровадження яких розпочалося, але потребує подальшого вдосконалення інструментарію та механізмів реалізації, зокрема: поліпшення надання державних послуг, збільшення ефективності управління державними ресурсами, запровадження стандартів проведення консультацій з громадськістю органами державної влади та місцевого самоврядування, переведення адміністративних послуг у електронний формат, електронізація державної реєстрації тощо.

Пропозиції, сформовані під час засідання за круглим столом, будуть узагальнені на направлені до Уряду задля подальшого формування плану заходів, спрямованих на їхню реалізацію.

Версія для друку