Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині завершився обласний конкурс «Тактична підготовка – дії підрозділу в бою» Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

28 Травня 2024 • 17:03

Кіл-сть переглядів: 498

На Житомирщині завершився обласний конкурс «Тактична підготовка – дії підрозділу в бою», який є частиною Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (“Джура”). Участь у цьому заході взяли 62 команди старшої вікової категорії, що продемонстрували високий рівень злагодженості та вмінь в онлайн-форматі.

 

Головною метою конкурсу було відпрацювання злагоджених дій рою, який складався з восьми учасників, що імітує військове відділення з семи солдатів і командира. Команди мали спорядження і навчальні автомати, що дозволило їм демонструвати свої вміння на тактичному полі розміром 80 на 80 метрів. Особливу роль відігравали ройові, які керували діями своїх команд, імітуючи різноманітні бойові завдання, включаючи стрільбу з коліна, переповзання по-пластунськи, зміну позицій та кругову оборону.

 

Цей конкурс став справжнім випробуванням для учасників, адже на третьому етапі гри він проводився лише один раз. Однак команди впоралися з завданням на відмінно, демонструючи високий рівень підготовки та координації.

 

За результатами конкурсу переможцями стали:

  • рій «Вояки» з Попільнянського ліцею;
  • рій «Клейнод» з Черняхівського ліцею №1;
  • рій «Відважні» з Новобілокоровицького ліцею Білокоровицької сільської ради;
  • рій «Патріоти» з Зубковицького ліцею Олевської міської ради;
  • рій «Козаки» з Хорошівського ліцею.

 

Вітаємо переможців та учасників з успішним завершенням конкурсу і бажаємо їм подальших успіхів у майбутніх змаганнях та життєвих досягненнях.

 

 

Версія для друку