Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На «Житомирських ласощах» – спокійно

05 Січня 2016 • 16:04

Кіл-сть переглядів: 1 099

До 12 січня жодних мітингів, протестів, що стосуються «Житомирських ласощів», не буде. Після 12 січня корпоративний конфлікт сторони вирішуватимуть у правовому полі. Про це сьогодні, 05 січня 2016 року, під час брифінгу заявив перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, посилаючись на підписаний сторонами меморандум.

«Ми досягли консенсусу – надалі питання вирішуватиметься у правовому полі. Обласна, міська влада, депутати наполягають на тому, щоб підприємство працювало, люди були задіяні у виробничий процес», – зазначив Геннадій Дмитренко.

 

Голова депутатської комісії з питань регламенту та депутатської діяльності Сидір Кізін озвучив деталі підписаного сторонами конфлікту меморандуму. Основне – початок 12 січня переговорного процесу. До цього дня конфлікт призупинено, як і діяльність самого підприємства. Сторони (по 10 осіб з кожної) разом із представниками поліції (30 осіб) забезпечуватимуть охорону кондитерської фабрики. Також обидві сторони конфлікту визначилися із переліком осіб, які матимуть доступ до підприємства для підтримання його у належному господарському стані.

 

«Меморандум та переговорний процес – єдиний можливий шлях вирішення проблеми. Ні суди, ні правоохоронні органи не зможуть поставити крапку в конфлікті. Адже кожна із сторін має свої вагомі аргументи. Меморандум стане початком вирішення ситуації мирним шляхом, на чому наполягала міська та обласна влада», – акцентував перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький.

Щодо питання втручання влади та поліції в конфліктну ситуацію, заступник голови ОДА Ярослав Лагута прокоментував: «У питання корпоративних конфліктів влада не повинна вмішуватися. Влада має забезпечити громадський спокій та безпеку громадян, що по суті і забезпечила».

Так, цієї ночі на фабриці відбувся апогей конфлікту – силове протистояння. За словами депутата обласної ради Сидора Кізіна, «всю ніч біля підприємства була присутня влада області та міста і зробила все можливе, аби не було кровопролиття і жертв».

У свою чергу Геннадій Дмитренко наголосив, що професійно під час конфліктних ситуацій спрацювала і поліція, яка не допустила кривавих ситуацій. Також він спростував інформацію щодо поранень та поінформував про роботу фабрики у непростий період. Так, сьогодні працювала нічна зміна та 2 цехи. 11 січня працівники підприємства повинні отримати аванс.

Нагадаємо, Житомирська ОДА закликала сторони вирішувати ситуацію мирних шляхом та звернулася до Нацполіції, прокуратури, СБУ з проханням втрутитися у ситуацію й забезпечити громадський порядок.

Версія для друку