Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Нагороди героям

22 Червня 2015 • 12:31

Кіл-сть переглядів: 723

Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року  за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)  солдат  Сергій Русаловський  та молодший сержант Віктор  Оболєнцев.

 

В День скорботи і пам’яті жертв війни голова Житомирської обласної державної адміністрації  Сергій Машковський вручив нагороди родинам загиблих  Героїв Чуднівщини.

 

 Молодший сержант 79 аеромобільної бригади, Віктор Оболєнцев  загинув  в листопаді милого року районі селища Піски, Ясинуватського району Донецької області. Його бойовий побратим Сергій Русаловський, старший стрілець 30 механізованої бригади втратив життя поблизу м.Лутугине Луганської області, у вересні того ж року.

 

Сергій Машковський подякував матерям  загиблих за те, що виростили таких мужніх і прекрасних синів та відзначив, що  хлопці віддали своє життя  за те, щоб Україна стала справді незалежною державою. «Завдяки їхній самопожертві ми живемо і дихаємо, і маємо унікальний шанс змінити країну», – підкреслив керівник області.

 

Керівник області розповів про підтримку, на яку можуть розраховувати родини загиблих і учасники АТО – від матеріальної допомоги і до земельних ділянок, безоплатного навчання дітей, оздоровлення для членів родин тощо. “Звісно, це все не применшить біль від утрати, але це ваше по праву й ви повинні відчувати турботу держави”, – наголосив голова ОДА.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку