Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Найбільша кількість виборів запланована на Житомирщині, – Геннадій Зубко

18 Грудня 2016 • 09:48

Кіл-сть переглядів: 542

Сьогодні перші вибори місцевих голів та депутатів пройдуть ще у 143 об’єднаних територіальних громадах з 22 областей України. А це значить, що вже завтра за результатами двох років реформи децентралізації їх буде 367 загалом. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 

«Знаєте, який найкращий подарунок до Дня Святого Миколая? Це нові успішні громади, які беруть на себе відповідальність щодня ставати кращими. Сьогодні перші вибори місцевих голів та депутатів пройдуть ще у 143 об’єднаних територіальних громадах з 22 областей України. А це значить, що вже завтра за результатами двох років реформи децентралізації їх буде 367 загалом. Я вітаю кожного українця, хто сьогодні йде на вибори. Успіх України починається з кожного з нас!», – зазначив він.

 

За його словами, найбільша кількість виборів запланована на Житомирщині – у 22 ОТГ. «Житомирщина сьогодні рекордсмен серед інших областей – 22 громади обирають своїх представників в органи місцевого самоврядування», – наголосив Геннадій Зубко

 

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Житомирської області Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко разом із головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем відвідають Новоборівську об’єднану територіальну громаду, зустрінуться з її активом, а також оглянуть пожежну частину, місцеву гімназію та дитячий садок, що були реконструйовані за кошти ДФРР.

 

Довідково

 

Сьогодні, 18 грудня, відбуваються перші вибори у 143 об’єднаних територіальних громадах, а саме: 76 сільських, 46 селищних та 21 міській, що розташовані у 22 регіонах України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області).

 

11 грудня 2016 року вже  відбулись перші вибори у 41 ОТГ, в яких взяли участь 133 територіальні громади у 13 областях країни.

 

У 2015 році перші вибори провели 159 громад, які у 2016 році отримали прямі міжбюджетні відносини. До кінця 2016 року, після проведення перших виборів в ОТГ, в Україні буде 367 об’єднаних територіальних громад.

 

 

 

Версія для друку