Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наразі на Житомирщині перебуває 67,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб

27 Лютого 2023 • 16:01

Кіл-сть переглядів: 316

Житомирська область й до початку повномасштабного вторгнення дала прихисток багатьом переселенцям з Донбасу. Частина з них досі продовжує тут жити, бо втомилась тікати.

 

З 24 лютого 2022 року область прийняла майже 113 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З часом хтось вибув до іншої області чи повернувся до дому.

 

За даними Департаменту соціального захисту Житомирської ОВА, 67,5 тисяч ВПО перебуває на території області. Кожного тижня відбувається певна міграція: може до 100 прибути нових ВПО, вибути 150-200, це нормальний процес, він стабільний.

 

Кожна сім’я знайшла прихисток на Житомирщині. Хтось оселився в комунальних закладах області, деякі скористались урядовою програмою «Прихисток», деяким місцеві жителі надали безкоштовно житло для проживання тощо.

 

Нагадаємо, що у квітні минулого року українців закликали долучитися до всеукраїнської соціальної ініціативи “Прихисток”, щоб допомогти своїм співгромадянам з житлом та отримати за це часткову компенсацію. Ініціативу започаткувало Міністерство розвитку громад і територій.

 

З 1 жовтня минулого року Уряд збільшив удвічі компенсації від держави за програмою “Прихисток” для тих, хто розмістив у себе переселенців. Подвоєння виплат буде автоматичним для всіх учасників програми.

 

Версія для друку