Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Народицький район у цифрах

17 Червня 2015 • 13:21

Кіл-сть переглядів: 772

Голова ОДА Сергій Машковський, його заступники, керівники департаментів  спільно проаналізували поточний  стан справ Народицького  району.

 

За оцінкою діяльності районних державних адміністрацій та міськвиконкомів за січень-березень 2015 року район за усіма напрямами діяльності посів 28 місце.

 

Виробничу діяльність  у районі здійснює 15 суб’єктів господарювання, в т.ч.: 12 сільськогосподарських підприємств, 3 фермерські господарства, а також 3,97 тис. особистих селянських господарств.

 

Із загальної кількості сільгосппідприємств 5 інвестиційно-активних господарств, які зареєстровані на території району.

 

За даними статистичної звітності – 6 господарств району (100% від звітуючих) закінчили 2014 рік з прибутками.

 

За 5 місяців поточного вироблено 6,3 тис. ц молока, що на 1 тис. ц (18,1%) більше відповідного минулорічного періоду.

 

Щодо фінансів району, маємо наступні показники: протягом року надходження до загального фонду бюджету району склали 4450,7 тис.грн., що на 35,9 відсотка або на 1174,6 тис.грн. більше  планового показника затвердженого на цей період.

 

Проте зовнішньоторговельний оборот району від початку року на 4,9% менше ніж у аналогічному періоді 2014 року. Обсяги експорту знизились на 10,0% . Також зменшився обсяг роздрібного товарообороту підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та забезпечення стравами та напоями.

 

Гостро стоїть питання з оптимізації мережі навчальних закладів. Наприклад в малокомплектних школах сіл Селець та Болотниця витрати на одного учня за місяць становлять майже 20 тис грн., тоді як у школі, де в класі навчається 30 дітей  – 8 тис. грн..

 

Докладніше ознайомитися зі станом справ в Народицькому районі та шляхи вирівняння ситуації можна буде на прес-конференції, яку голова ОДА Сергій Машковський  проведе по закінченні всіх співбесід. Про час її проведення буде повідомлено додатково.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку