Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наші лісівники готові протистояти можливим лісовим пожежам та вчасно їх локалізувати, — Віталій Бунечко. ВІДЕО

21 Квітня 2021 • 17:14

Кіл-сть переглядів: 296

Сьогодні, 21 квітня, на базі Овруцького лісового господарства відбулися пожежно-тактичні навчання рятувальників та лісників Житомирщини, за ходом проведення яких спостерігали голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, його заступник з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко та народні депутати України від Житомирської області.

 

Під час відкриття заходу голова Житомирської облдержадміністрації наголосив, що цього року важливо не допустити поширення лісових пожеж в області, тому подібні навчання є вкрай необхідними.

«Зараз, на початку пожежонебезпечного сезону, важливо бути напоготові та оперативно реагувати на будь-які пожежі, а також відпрацювати взаємодію всіх відповідальних служб, аби лісові пожежі не знищували екосистеми Житомирщини», — сказав Віталій Бунечко.

Завдання, обрані для навчань, були максимально наближеними до реальних подій, зокрема враховувалися випадки раптового та неконтрольованого поширення вогню.

 

У навчаннях взяли участь лісівники, а також рятувальні служби. Працівники лісових господарств демонстрували свої навички управління сучасною технікою та устаткуванням для гасіння пожеж. Крім того, учасники навчань продемонстрували відслідковування пожеж за допомогою дронів.

 

Голова Житомирської ОДА додав, що надзвичайно важливим у боротьбі з лісовими пожежами є встановлення камер відеоспостереження із застосуванням GPS-трекерів, які забезпечують цілодобовий нагляд та виявлення перших ознак горіння. Крім того, здійснено перерозподіл автомобілів у лісових пожежних станціях, що дозволило скоротити час прибуття вогнеборців до місць загорянь.

 

Віталій Бунечко зазначив, що наразі ситуація з пожежами в Житомирській області погіршується – люди все частіше палять сухостій та траву, нехтуючи правилами пожежної безпеки.

«Власна відповідальна поведінка та дотримання пожежної безпеки – запорука збереження лісових насаджень України. Наші лісівники готові протистояти всім можливим пожежам, вчасно їх локалізувати та загасити, однак найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи!» — наголосив Віталій Бунечко.

 

Версія для друку