Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко долучилася до Медичного Форуму у Коростені. ВІДЕО

05 Липня 2024 • 16:48

Кіл-сть переглядів: 106

Сьогодні, 05 липня, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко долучилася до Медичного Форуму у м.Коростень, який відбувся за сприяння ГО НУО “Альянс стійкості” в особі Ольги Грищук.

 

Також участь у форумі взяли стейкхолдери медичної галузі, представники місцевої влади, науковці, лікарі та всі, хто цікавиться розвитком медицини.

“Рада вітати учасників зустрічі. Впевнена, що сьогодні наша з вами активна участь і підтримка таких ініціатив допоможуть створити міцний фундамент для здорового майбутнього нашої області та і загалом всієї країни”, — зазначила Наталія Остапченко.

Зокрема учасники зустрічі мали змогу більше дізнатися про стратегію розвитку телемедицини в Україні від Керівника напряму з розвитку телемедицини ДП “Електронне здоров’я” к.мед.н., доцента кафедри менеджменту охорони здоров’я інституту післядипломної освіти НМУ ім. О.О. Богомольця Вадима Терентюка.

 

Зазначимо, що у 2021 році в Житомирській області вперше в Україні втілили в життя систему «Телемедицина для екстреної допомоги». Насьогодні бригади екстреної (швидкої) допомоги можуть отримувати ургентні телемедичні консультації у лікарів з невідкладних станів безпосередньо на місці надання медичної допомоги та в режимі 24/7.

 

Також, прослухали інноваційний метод штучної кістки-Біоскло для нейтралізації інфекції після вогневибухового поранення, що допомагає уникнути ампутації та досвід Німеччини у сфері телемедицини від наших колег з благодійної організації Ротарі.

 

В раках форуму було обговорено концепцію дорожньої карти для Житомирської області та також присутні мали змогу ознайомитися з діяльністю благодійних організацій “Здорові” та ЮНІСЕФ.

 

Медичний Форум став ідеальною платформою для обміну досвідом, пошуку ресурсів, встановлення нових контактів та розробки спільних проектів, які сприятимуть розвитку медичної сфери в Житомирському регіоні.

 

Довідково. Система «Телемедицина забезпечує аудіо, відео, офлайн та онлайн комунікацію зі спеціалістами для отримання більш точної та якісної оцінки стану пацієнта, а також надання швидких рекомендацій задля його підготовки до госпіталізації та надання кваліфікованої допомоги на місці.

 

Версія для друку