Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко долучилася до обговорення початку опалювального періоду 2021/2022

21 Жовтня 2021 • 17:05

Кіл-сть переглядів: 369

Сьогодні, 21 жовтня, відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2021/22 років.

 

Від Житомирської області до засідання долучилися перша заступниця голови облдержадміністрації Наталія Остапченко, заступники голови ОДА Віктор Градівський та Юрій Денисовець, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

 

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов закликав керівників облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування не зволікати з підключенням до тепла об’єктів соціальної сфери та житлових будинків.

 

«Не дивлячись на відносно теплу погоду сьогодні та за прогнозами завтра, маємо вчасно забезпечити тепло в оселях людей. Адже технічна готовність об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального періоду становить майже 100 відсотків. Урядом проведено колосальну роботу, всі умови створено для вчасного старту та сталого проведення опалювального сезону», –підкреслив Олексій Чернишов.

 

Так, під час засідання обговорили стан готовності та терміни початку опалювального періоду 2021/22 року, динаміку укладення договорів на постачання природного газу з бюджетними організаціями, а також заслухали голів ОДА щодо переходу побутових споживачів до НАК «Нафтогаз України».

 

Одразу після засідання Міжвіодомчої робочої групи під головуванням першої заступниці голови Житомирської облдержадміністрації Наталії Остапченко відбулася селекторна нарада з головами РДА та територіальних громад щодо підготовки закладів області до опалювального періоду 2021/2022.

 

Йшлося про те, що Уряд прийняв рішення, що створює передумови для зняття арештів із рахунків підприємств ТКЕ і дозволяє розпочати процес укладання договорів  реструктуризації боргів за спожиті енергоносії.

 

Також 30 вересня між Кабінетом Міністрів в особі Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій та Міністра енергетики, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування, «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води у прийдешньому опалювальному сезоні (2021-2022 рр.).

 

Версія для друку