Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко долучилася до установчої наради МРГ з питань реабілітації військовослужбовців

31 Травня 2024 • 14:47

Кіл-сть переглядів: 258

Перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко взяла участь в установчій нараді Міжвідомчої робочої групи (МРГ) з розробки та подальшої реалізації пілотного проєкту з реформування реабілітації у сфері охорони здоров’я військовослужбовців, яка відбулася в режимі онлайн. На нараді обговорювалися питання, що стосуються реабілітації військовослужбовців, їхніх потреб та проблем.

 

З 2023 року реабілітаційна допомога включена до пріоритетних пакетів Програми медичних гарантій. У першому кварталі 2024 року для надання реабілітаційних послуг 14 закладів охорони здоров’я Житомирської області уклали договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на надання послуг по реабілітації у стаціонарних та амбулаторних умовах. Зокрема, укладено договори на пакет № 53 «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» та пакет № 54 «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах». Додатково, чотири заклади уклали договори на надання послуг в амбулаторних умовах за пакетом № 54.

 

У спроможній мережі Житомирського госпітального округу створено реабілітаційні відділення у чотирьох кластерних та двох багатопрофільних надкластерних закладах охорони здоров’я області. У 2023 році розпочато реалізацію проєкту Житомирської обласної військової адміністрації щодо «Формування єдиної системи надання реабілітаційної допомоги в Житомирській області».

 

На Житомирщині функціонує чотири реабілітаційні центри: у місті Житомирі, Звягельській територіальній громаді, Новогуйвинській територіальній громаді та Овруцькій територіальній громаді.

 

Ця комплексна система реабілітації спрямована на забезпечення високоякісної медичної допомоги військовослужбовцям та іншим категоріям населення, які потребують відновлення здоров’я.

 

 

 

Версія для друку