Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко долучилася до відкриття нового простору психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» в Овручі

28 Березня 2024 • 16:03

Кіл-сть переглядів: 789

27 березня в межах робочої поїздки до м.Овруч перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко взяла участь у відкритті нового простору психосоціальної підтримки «Дбаю про себе». Також участь у заході взяли директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Ірина Микичак, Державна експертка Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України Марта Мельник, радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка.

 

Як зазначила Наталія Остапченко, новий простір стане гарним доповненням до низки заходів з підтримки ментального здоров’я, які вже реалізуються в рамках Програми Олени Зеленської «Ти як?». Простір надаватиме консультації як дорослим, так і дітям на безоплатній основі. Зараз є великий попит на психологічні консультації серед місцевих жителів. Найбільше потребують допомоги переселенці, які через війну переживають стреси та тривоги.

 

Також в Овручі створена окрема група для консультацій членів родин військовослужбовців. Такий простір — третій в Україні та перший на Житомирщині. Загалом у проєкті беруть участь 16 громад із восьми областей нашої Держави.

«Питання ментального здоров’я дуже важливе, тому потрібно розвивати його. Воно є запорукою нашої стійкості до складних викликів сьогодення та добробуту у майбутньому. Працюємо в цьому напрямку далі», — підкреслила Наталія Остапченко.

Директор центру  Олександр Шевчук зазначив, що простір облаштували за  фінансової підтримки проєкту USAID Ukraine — USAID Україна Розбудова стійкої системи громадського здоров’я.

 

Ірина Микитчак зауважила, що такий простір «Дбаю про себе» створено для психосоціальної підтримки населення, він  дає можливість поліпшити доступ до психологічної допомоги, розвитку ресурсів та підтримки для тих, хто переживає війну та інші стресові ситуації. Задача держави створити такі центри в кожній громаді.

 

Наступний простір психосоціальної підтримки через декілька місяців запрацює у Словечанській громаді.

 

Версія для друку