Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко обговорила з представниками естонської делегації питання відбудови інфраструктури Овруча

13 Липня 2022 • 17:15

Кіл-сть переглядів: 771

Сьогодні, 13 липня, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко провела робочу зустріч із представниками естонської делегації щодо співпраці з відбудови інфраструктури області, зокрема будівництва модульного дитячого садочка на території м. Овруча.

 

Участь у виїзній нараді з обговорення даного питання також взяли народний депутат України від Житомирської області Арсеній Пушкаренко, голова Коростенської РВА Юрій Тарасюк, Овруцький міський голова Іван Коруд та директорка Департаменту регіонального розвитку ОВА Інна Хоменко.

 

Овруцька громада на півночі Житомирщини – одна із найбільш постраждалих від авіаударів, що завдала росія. Наслідки ворожих обстрілів на власні очі побачив під час візиту на Житомирщину 26 травня Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск, який заявив, що Естонська Республіка готова допомогти Житомирській області у відбудові пошкодженої інфраструктури.

 

Учасники сьогоднішньої наради оглянули місце майбутнього будівництва (плац) модульного дитячого садочка та провели зустріч із ТОВ «Єврокон Україна» та спеціалізованими службами міста. Також було обговорено дорожню карту проєкту та подальші етапи роботи над ним.

 

Нагадаємо, що Наталія Остапченко взяла участь у відеоконференції з португальськими партнерами щодо відновлення на Житомирщині закладів освіти.

 

Довідково. Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА, зовнішньоекономічна політика області спрямована на поглиблення та розширення взаємовигідних торговельно-економічних зв‘язків з усіма країнами світу, зокрема з Естонською Республікою.

 

За підсумками 4 місяців поточного року товарооборот Житомирської області з Естонією склав 1,1 млн дол. США. Експортних операцій здійснено на суму 716 тис. дол. США, що на 10,4% більше показника 2021 року, обсяг імпортних операцій становив 385,4 тис. дол. США. На території області функціонують 3 підприємства з естонським капіталом:

 

ТОВ «Укр-Агро РТ» (вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур), Бердичівський район;

 

ТОВ «Укр-Агро РТО» (вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур), Житомирський район;

 

дочірня фірма «УКРСІЛБЕТ» акціонерного товариства «СІЛБЕТ» (Естонська Республіка) (різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю), м. Коростишів.

 

 

Версія для друку