Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко про організацію Всесвітнього дня ментального здоров’я на Житомирщині

28 Вересня 2023 • 14:12

Кіл-сть переглядів: 438

Сьогодні, 28 вересня, під керівництвом першої заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталії Остапченко відбулося засідання робочої групи щодо організації Всесвітнього дня ментального здоров’я на Житомирщині.

 

Також на зустрічі були присутні радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров‘я Ірина Гладка та представниці професійних структурних підрозділів.

 

10 жовтня світ відзначатиме Всесвітній день ментального здоров’я. З нагоди цього свята, в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованої Оленою Зеленською, заплановано проведення ряду освітніх заходів на рівні областей та громад.

 

Основна мета цих заходів полягає в тому, щоб підкреслити важливість усвідомлення кожним українцем необхідності подбати про своє психічне здоров’я та зрозуміти, що ця опіка та увага також розповсюджується і на наших близьких. Адже ментальне здоров’я є важливою складовою нашого загального добробуту.

 

«Через війну у країні, питання щодо збереження ментального здоров’я українців є дуже актуальним. Тому ми маємо сприяти створенню умов, які допоможуть подолати психологічне напруження та допоможуть зберегти психологічне благополуччя громадян», – зазначила перша заступниця начальника Житомирської ОВА.

 

На нараді обговорювали організацію різноманітних заходів у форматах дискусійних панелей, інтерактивних подій, ініціатив типу «подорож до ментального здоров’я». Зазначимо, що планується представлення експертних психологічних тренінгів, досліджень у галузі ментального здоров’я та заходи для підтримки психоемоційного стану громадян в умовах стресу й тривоги.

 

Ірина Гладка відзначила, що завдяки широко розповсюдженій комунікаційній кампанії, яка впроваджується в рамках програми, значно зросла громадська зацікавленість у нових знаннях про ментальне здоров’я.

 

 

Версія для друку