Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко провела робочу нараду з керівниками структурних підрозділів щодо опрацювання Плану заходів розвитку охорони психічного здоров’я на Житомирщині

05 Вересня 2024 • 18:15

Кіл-сть переглядів: 96

Сьогодні, 05 вересня, перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко провела робочу нараду з керівниками структурних підрозділів з метою обговорення Плану заходів щодо розвитку охорони психічного здоров’я на Житомирщині.

 

У області тривають консультації для розробки стратегічного документа, який об’єднає ключові заходи для ефективного впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Оленою Зеленською, протягом наступних років.

 

Робоча група з ментального здоров’я вже опрацювала пропозиції та визначила основні напрями обласного плану, які включають:

 

– Лідерство та координацію;

– Розвиток та збереження кадрового потенціалу;

– Розвиток послуг та системи перенаправлення;

– Промоцію культури піклування про психічне здоров’я та боротьбу зі стигматизацією.

 

Наталія Остапченко наголосила на тому, що основною метою Концепції є створення цілісної та ефективної системи охорони психічного здоров’я, яка функціонує в єдиному міжвідомчому просторі, забезпечує покращення якості життя та дотримання прав і свобод людини.

«Необхідно приділити особливу увагу розбудові мережі центрів ментального здоров’я, зокрема на базі кластерних та загальних лікарень. Серед реалізованих і запланованих заходів – професійний розвиток фахівців, розширення мережі ветеранських хабів та центрів ментального здоров’я, проведення уроків щастя для дітей та музичної шкільної руханки, а також залучення більшої кількості учасників до локацій «Активні парки», – зауважила перша заступниця начальника Житомирської ОВА.

Цей комплексний підхід сприятиме створенню ефективної системи підтримки психічного здоров’я, що забезпечить підвищення якості життя та загального благополуччя населення.

 

Довідково. Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» була ініційована Оленою Зеленською, а супровід її розробки та впровадження забезпечує Координаційний центр КМУ/Mental Health UA за підтримки та експертного партнерства з World Health Organization (WHO). Важливу роль у реалізації програми на території Житомирщини відіграє Координаційний центр підтримки цивільного населення при Житомирській ОДА під керівництвом першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко.

 

 

 

Версія для друку