Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко провела засідання обласної робочої групи з питань боротьби з нелегальним перевезенням пасажирів

28 Червня 2022 • 14:33

Кіл-сть переглядів: 344

Сьогодні під головуванням першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко відбулося засідання обласної робочої групи з питань боротьби з нелегальним перевезенням пасажирів автомобільним транспортом.

 

Участь у засіданні також взяли представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, Управління патрульної поліції у Житомирській області, Управління Держпраці у Житомирській області, Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області, Управління СБУ у Житомирській області, Державної служби України з безпеки на транспорті та перевізники.

 

Так, під час засідання було обговорено збільшення кількості функціонування нелегальних перевізників на Житомирщині, зокрема в Андрушівській, Чуднівській, Баранівській, Коростишівській громадах, а також в інших населених пунктах Бердичівського, Новоград-Волинського, Коростенського та Житомирського районів.

 

Директорка Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОВА повідомила, що актуалізація роботи обласних робочих груп із питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень, утворених на виконання Плану заходів щодо боротьби з нелегальними перевезеннями, здійснюється на підставі листа від Міністерства інфраструктури України, затвердженого Міністром інфраструктури 20 грудня 2018 року. Також вона додала, що останнім часом почастішали випадки надходження листів від перевізників області з проханням вирішення проблем нелегальних перевезень в області.

 

За результатами засідання обласна робоча група вирішила:

 

  1. Відділу державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті, Управлінню патрульної поліції у Житомирській області та у разі необхідності із залученням фахівців обласної робочої групи, рекомендувати:
  • активізувати роботу щодо виявлення та усунення із ринку пасажирських перевезень нелегальних перевізників;
  • у межах компетенції провести рейдові перевірки фактів викладених у листах перевізників Житомирської області;
  1. Відділу державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті на виконання листа Міністерства інфраструктури України забезпечити надання до Департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації (щомісяця до 20 числа) інформацію про виявлення нелегальних перевізників, які без оформлення відповідних дозвільних документів здійснюють перевезення пасажирів на території Житомирської області;
  2. Департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації посилити контроль за роботою автоперевізників області по дотриманню законодавства про автомобільний транспорт.

 

Версія для друку