Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко взяла участь в урочистій церемонії випуску студентів Житомирського медичного інституту

28 Червня 2024 • 14:31

Кіл-сть переглядів: 588

Сьогодні, 28 червня, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко взяла участь в урочистій церемонії випуску студентів Житомирського медичного інституту.

 

«Сьогодні ви зробили великий крок вперед, до нового етапу у вашому житті заради якого ви старанно навчалися. Вдячна всім викладачам та адміністрації інституту за їхній внесок у підготовку таких чудових фахівців. І звичайно вітаю вас з цим значним досягненням і бажаю успіхів у всіх ваших майбутніх починаннях”, — привітала випускників Наталія Остапченко.

 

Цьогоріч Житомирський медичний інститут випускає  278 молодих спеціалістів для галузі охорони здоров′я з них:

 

фаховий молодший бакалавр – 115;

 

бакалавр  – 120;

 

магістр – 43.

 

Довідково. Інститут бере свій початок від Волинської фельдшерської школи, яка почала функціонувати як навчальний заклад з 2 лютого 1875 року. Заклад вищої освіти пройшов шлях від школи фельдшерів до інституту медсестринства, а з 2020 року його реорганізовано в Житомирський медичний інститут Житомирської обласної ради.

 

Освітній  процес забезпечують 170 працівників, з них: науково-педагогічних працівників з науковим ступенем – 36, в т.ч. 4 доктори наук, 32 кандидати наук, 4 професори, 9 доцентів, 63 викладачі  мають вищу категорію, з них 44 викладачі-методисти. За останні 10 років науково-педагогічними співробітниками інституту захищено 23 дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата та доктора наук.

 

 

 

Версія для друку