Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко: З робочим візитом Житомирщину відвідав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

03 Серпня 2024 • 19:44

Кіл-сть переглядів: 294

Сьогодні, 03 серпня, в рамках  реалізації угод, підписаних під час #UkraineRecoveryConference2024 позаминулого місяця в Берліні, з робочим візитом Житомирщину відвідав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

 

До зустрічі долучилися перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ОВА Валентина Донець та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

 

Зокрема Міністр та учасники зустрічі відвідали КП “Лікарня №2 імені В.П. Павлусенка” Житомирської міської ради, де обговорили деталі проєкту будівництва нового корпусу для радіологічного лікування онкологічних хвороб.

 

“Сьогодні ми бачимо, як важливо забезпечити кожного пацієнта належним лікуванням та підтримкою. Інвестиції в медичну інфраструктуру — це інвестиції в майбутнє нашої нації. Важливо, щоб усі зусилля, які ми докладаємо сьогодні, сприяли створенню умов, де здоров’я кожного громадянина буде захищеним, а медична допомога буде доступною і якісною”, — зазначила Наталія Остапченко.

 

Виділення коштів на будівельний проєкт в житомирській лікарні буде здійснено в межах Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерство охорони здоров’я України, Кредитною установою з відбудови (KfW) та Український фонд соціальних інвестицій – УФСІ, який був підписаний під час #UkraineRecoveryConference2024. Загалом меморандумом передбачено виділення 20 млн євро на потреби медичної системи України. Зокрема, йдеться і про проєкти щодо діагностики та лікування гінекологічних онкологічних захворювань.

 

“Ми розуміємо, як пандемія COVID-19 та повномасштабна війна вплинули на діагностику раку. На жаль, наразі ми живемо в умовах, де для людей найперший пріоритет безпека, а не раннє виявлення хвороб. Тому вживаємо заходів, аби покращити ситуацію з діагностикою та лікуванням онкологічних захворювань. Ця мета покладена і в основу Національної стратегії щодо контролю злоякісних новоутворень до 2030 року, яку ми схвалили на Уряді вчора”, — підкреслив Віктор Ляшко.

 

Також під час візиту Віктор Ляшко ознайомився з тим, як в лікарні діагностують та лікують інсульти та інфаркти. Був приємно вражений показниками. Відзначив і оснащення реанімаційних відділень та якість допомоги, яка в них надається.

 

Версія для друку