Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко закликала освітян Житомирської області вакцинуватися проти COVID-19. ВІДЕО

30 Липня 2021 • 15:30

Кіл-сть переглядів: 658

Сьогодні, 30 липня, перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко звернулася до керівників закладів освіти області щодо необхідності вакцинуватися проти коронавірусної інфекції.

«Вже за місяць розпочнеться новий навчальний рік. В умовах карантину через поширення в Україні коронавірусної інфекції COVID-19 освітній процес має бути організовано з дотриманням усіх санітарно-епідемічних вимог та профілактичних заходів. Наголошує ще раз, що найкращою профілактикою захворювання та запобігання нових смертей на коронавірус є вакцинація. Це найважливіший та найдієвіший інструмент боротьби з пандемією», зазначила Наталія Остапченко.

Заступниця голови ОДА нагадала, що 28 липня Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 1236 від 09 грудня 2020 року, якими передбачено, що у разі посилення карантину, зокрема переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.

«Тільки так освітяни знову зможуть повернутися до звичного режиму роботи, а учні  – до очного, а не дистанційного навчання!» наголосила Наталія Остапченко.

Заступниця голови ОДА також повідомила, що вакцинація працівників закладів освіти проводиться організовано, мобільними бригадами з імунізації. 

 

 Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче.  

 

Нагадаємо, що станом на сьогодні від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 170 606 осіб, з яких працівників сфери освіти 27 083

 

Довідково. Алгоритм запису та проведення вакцинації освітян проти COVID-19 визначено Міністерством охорони здоров’я України та передбачає такі етапи:

 

  • керівники закладів освіти формують списки охочих вакцинуватись у своєму закладі;

 

  • керівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти надають списки органам управління освітою місцевих рад, які їх направляють Департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

 

  • керівники закладів профтех та фахової передвищої освіти надають списки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, який направляє їх Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації; 

 

  • керівники закладів вищої освіти направляють списки Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

Сформовані списки охочих вакцинуватися проти COVID-19 передаються до мобільних бригад, які у найкоротші терміни приїдуть до навчального закладу для проведення імунізації.

 

Перелік центрів масової вакцинації проти COVID-19 у Житомирській області дивіться ТУТ.

 

 

Версія для друку