Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко: Житомирська ОВА розглядає можливості відновлення та облаштування мостів у Народичах

06 Липня 2023 • 17:41

Кіл-сть переглядів: 300

Сьогодні, 06 липня, відбулося засідання робочої групи з питання відновлення та облаштування мостів у Народицькій територіальній громаді.

 

До засідання долучилися заступник начальника ОВА Олександр Федько, керівники профільних структурних підрозділів ОВА та представники військових частин.

 

Населенні пункти Народицької громади з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України одними з перших на Житомирщині стикнулися з реаліями війни. Під окупацією опинилися жителі п’яти сіл, де зокрема були зруйновані будинки та підірвано чотири мости.

 

На даний час спільними зусиллями Державної спеціальної служби транспорту, Житомирської військової адміністрації та Народницької територіальної громади військовою частиною будується тимчасовий дерев’яний міст через річку Уж.

 

Відкриття руху по побудованому тимчасовому дерев’яному мосту планується вже наприкінці липня 2023 року.

 

Додатково розглянуто питання відновлення зруйнованих мостів через річки Норинь, Грезля та Медведка.

 

З метою забезпечення транспортного сполучення громади Департаментом регіонального розвитку Житомирської обласної адміністрації постійно вживаються заходи щодо облаштування тимчасових проїздів або альтернативних шляхів об’їзду зруйнованих штучних споруд.

 

За результатами засідання Департаменту фінансів ОВА у встановленому законодавством порядку доручено розглянути питання щодо виділення бюджету Народицькій селищній військовій адміністрації з резервного фонду обласного бюджету Житомирської області на закупівлю матеріалів для будівництва мостових переходів.

 

 

Версія для друку