Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

НАТО поділиться своїм досвідом

28 Липня 2015 • 11:54

Кіл-сть переглядів: 816

28 липня за участю заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути відбулася робоча зустріч між представниками Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова та представниками НАТО.

 

Сьогодні представники військового інституту та НАТО у рамках  Програми з будування цілісності, виховання доброчесності та боротьби з корупцією в оборонному секторі обговорили підготовчі аспекти для проведення семінару на базі військового інституту, який планується провести 14 вересня 2015 року.

 

Корупція в оборонній сфері є однією з ключових загроз національній безпеці України. Адже не доброчесність і корумпованість людей у погонах підривають рівень довіри суспільства і міжнародних партнерів держави до її збройних сил, не дозволяють ефективно забезпечувати безпеку громадян, загрожують механізмам демократичного управління та фундаментальним принципам існування держави у сучасному світі, а отже, посилюють внутрішню вразливість держави до потенційних викликів безпеки.

 

«Мета нашої програми – це розбудова доброчесності та антикорупційна програма, яка працює в Україні з 2007 року. Ми займаємося не боротьбою проти корупції, а підвищенням обізнаності в даній сфері», – розповів менеджер Програми виховання доброчесності та боротьби з корупцією в оборонному секторі в Українi Крiстофер Штаудт.

 

«Ми раді долучитися до ініціативи проведення семінару. По-перше, представники нашої області беруть активну участь в антитерористичній операції, особливо це стосується повітрянодесантних військ, командування яких є дислокованим в Житомирі, і подвиги нашої 30-ї та 95-ї бригад відомі в усьому світі. По-друге, в області є  унікальний  військовий інститут імені С. П. Корольова, який орієнтований на надсучасні технології, та маємо дуже активну позицію громадськості і потужний волонтерський рух. Тому тематика семінару є дуже важливою для області», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 

Планується  впровадження  у  навчальний  процес   ВВНЗ   ЗС України окремої дисципліни «Будування цілісності, виховання доброчесності та боротьби з корупцією в оборонному секторі» i, зокрема, у Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова.

 

 «Одним з головних напрямів діяльності навчального закладу є виховання майбутніх офіцерів, як патріотів держави, чесних та порядних людей. Те, що було представлено як цілісний курс, новітні знання та світовий досвід є надзвичайно важливим. Ми вдячні долі, що вона привела вас до Житомирщини де є військовий навчальний заклад, який готує фахівців для всіх видів збройних сил та для всіх  міністерств і відомств, які входять до сектору національної безпеки і оборони України», – зазначив начальник Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова генерал-майор Юрій Даник.

Версія для друку