Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Національна гвардія України отримала пересувний хірургічний комплекс для швидкого надання допомоги

02 Серпня 2024 • 16:00

Кіл-сть переглядів: 96

Це відбулося завдяки співпраці житомирського волонтера Юрія Опанасюка, який вже декілька років працює з міжнародними фондами, що допомагають Збройним силам України в медичному забезпечені.

 

 

Представники норвезького благодійного фонду «HMM Helsehlp Ukraine» передала четверту поспіль спеціально розроблену мобільну операційну для використання на українському фронті.

 

 

Операційна, яку отримала Національна гвардія України, дозволяє пораненим військовослужбовцям оперативно отримувати необхідну медичну допомогу під час тяжких поранень на війні. Комплекс призначений для швидкого надання допомоги одночасно двом пораненим бійцям у районі виконання бойових завдань. Він оснащений двома комплектами медичного обладнання, до складу яких входять: операційний стіл, операційна лампа, монітор пацієнта, апарат ШВЛ, дефібрилятор, два шприцеві насоси, хірургічний аспіратор, кисневий концентратор та інші необхідні прилади.

 

 

Комплекс має фургон зі змінним об’ємом, який в робочому розгорнутому положенні має площу понад 21 кв. м та забезпечує зручний доступ медичних працівників до поранених. Сам фургон оснащений кондиціонером, опалювачем та припливно-витяжними вентиляторами. Також він має генератор та акумуляторні батареї для автономної роботи, реалізоване стандартне та маскувальне освітлення.

 

 

Зараз команда волонтера працює над новим проєктом, стабілізаційними пересувними пунктами.  Такі пункти будуть рятувати життя наших захисників.

 

За інформаційними матеріалами пресслужби Національної гвардії України.

 

Версія для друку